Články

Od ledna 2024...Jóga v Kole Roka

Krásný den milí přátelé jógy,

blíží se konec roku a s ním ráda bilancuji, co přinesl, co odnesl...

Ráda bych se ohlédla za obdobím delším než jen rok 2023, ale i vlastně druhá polovina roku 2022. Kdy jsem se rozhodla k józe nastoupit ještě do alternativní školky, jako asistent pedagoga. Bylo to velmi výživné období, kdy jsem konečně ve svých 37 letech poznala své limity a svou tělesnou smrtelnost a začala se učit být více v sebelásce nežli pro druhé... Rok a kousek jsem strávila dopoledne prací v úžasném, ač pro mou hypersenzitivní podstatu, náročném prostředí, abych si ve stejné budově vyzvedla své tři děti, doma je nakrmila, odpoledne nasadila taxikářskou čapku, jezdilo se po kroužkách a večer si hojila nervový systém na józe. Každý máme na svém těle kontrolky, že jdeme přes sebe, já ty své občas nějak blbě vidím, zvláštní je, že na druhých je vidím hned :)

Na mém těle je to rozhodně trávení a nervový systém, no a imunita obecně, netušila jsem kolik nemocí se dá od dětí ve školce chytit. No a má ruplá plotýnka na krku v červnu už byl jen důsledek mých neviděných kontrolek a dotek uvědomění si důležitosti péče i o sebe. Doporučené operaci jsem se sice vyhnula, ale určité obtíže s ní spojené zůstávají a jsou mi okamžitým zdviženým prstem, když se rozlétám příliš.

Vůbec nechápu, jak jsem k tomu stihla tolik vlastních kurzů...nesmírnou radostí mi bylo strávit rok s 40ti ženami na výcviku Kněžky Staré Evropy, jež vedla LiLy Khousnoutdinová s dalšími lektorkami, možnost poodhalit přirozené bytí v kole roku, cykličnost ženy, tvorbu hojivých rituálů, stát se ceremonialistkou, uvolnit se do svého ženství a do cesty k mé vnitřní Bohyni. Plynulost bytí se prolnula i do výcviku kraniosakrální terapie, i uvolňování blokád přes techniku Access Bars, poznání hlubších souvislostí v ajurvédském konceptu stravy k rytmu roku. Celkově celý rok byl v hodně ve vodním živlu, ať už skrze Continuum movement a tekutinové tělo, probuzení ženské síly v hormonální józe či propojení kranioskrální terapie s jógou. Avšak i vzduch ve mne nezůstal pozadu a užil si napojování vzhůru při práce s kyvadlem, ale pak zpět na zem že... když mi praskla ploténka musela jsem se na své tělo podívat nejen pohledem ducha a "pálení karmy", aneb toto už kyvadlo nedá, ale začít pečovat o hmotu. Má "hmota" výborně reagovala na systém spirální stabilizace doktora Smíška, kde jsem byla nejprve pacientem, pak i terapeutem ve výcviku.

K hmotě, k zemi, klidu a přírodě mne to vede i dál...práce s myslí a přírodou zároveň (Lesní mysl), zkrocení živlů (Kněžky 2.ročník), praxe rituálů a bytí v kole roku, nabídka individuálních terapií - v listopadu jsem byla ve školce naposledy - takže od ledna mi konečně vzniká prostor pro individuální setkání a terapie.

Právě nabídku individuálních terapií bych vám ráda postupně představila!

Co nám zůstává jsou naše pravidelná jógová setkání, jsou pro mne tím kmenem, silným zázemím, které se pak může jako větvě rozvíjet do dalších činností a aktivit, větvě však nejde od kmenu oddělit a to mne baví, ta propojenost, jak se zdánlivě nesourodé, jako třeba kněžkovské rituály se mohou potkat s technikami anatomie spirální stabilizace v rámci naší jógy, jak můžete přijít individuálně na kraniosakrální terapii a zároveň porozovat, jak se plynutí krania vždy ukáže na na lekci jógy. Kořeny mého stromu je však má rodina, zázemí, klid a pocit bezpečí, který v ní čerpám a zároveň snaha hledání i prostoru sama pro sebe v lese pod klenbou stromů. 

A nyní už usazená na zem - prakticky - 1.1.2024 v pondělí se sejdeme poprvé k Jógovým setkáním, které budou ve stejném rozvrhu, je však třeba se znovu nahlásit!

Malou změnou bude náplň setkání Jivamukti Spirituálního Bojovníka, kde bych se od ledna už méně držela dané sestavy a více ponechala intuici, lekce i nadále bude mít dynamičtější charakter, ale nebude stále úplně stejná.

Všechna setkání s jógou budou hodně inspirovaná přirozeným kolem roka, dalo by se jí říkat možná i Jóga v Kole Roka /techniky, oltář i dekorace/. 

 

Pondělí Hatha jóga

17,00 - 18,15
Jivamukti Spirituální Bojovník

18,30 - 19,45
Úterý   Hatha jóga

18,00 - 19,15
Středa   Hatha jóga

18,00 - 19,15
Čtvrtek   Hatha jóga

18,00 - 19,15

Druhá změna se týká ceny, kterou jsem se rozhodla od ledna navýšit z 140,- na 150,- /Permanentka bude tedy za 1500,- za 11/, věřím, že pro vás nebude překážkou. Permanentky Vámi zakoupené dříve samozřejmě platí.

Vedle jógy a individuálních terapií (jež představím detailnějí později) bych ráda se scházela ke zpívání Om /ÓM Chanting - Yogaja/ - třebas 1x za 14 dní v pátek či neděli.

Tak to vypadá, že dostávám na konec svého sdělení... děkuji Vám Všem, kdo jste zvládli dočíst! Zároveň Vám přeji, ať je dáno Vám i Vaší rodině prožít svátky ve zdraví a budu se těšit na Vaše objednaní.

Zpět